RADAR

RADAR is een samenwerkingsproject tussen de jeugd- en  cultuurdienst.
Samen gaan we op zoek naar cultuur voor en door jongeren.
De doelgroep van RADAR zijn jongeren tussen 16 en 26 jaar.

In het verleden werd gewerkt met het label Woodlandconcerts om aan te duiden dat deze concerten specifiek voor jongeren bedoeld waren. Tegenwoordig zijn we ervan overtuigd dat jongerencultuur meer is dan muziek.
Daarom hebben we het jongerencultuurlabel RADAR opgericht.

Er is een eigen, herkenbare huisstijl uitgewerkt. De bedoeling is dat het logo 'RADAR' uitgroeit tot een keurmerk voor Torhoutse jongerencultuur.

 

 

RADAR Kick Off

 

WAAROM RADAR

Een radar is een elektronische installatie die gemaakt is om de omgeving af te zoeken naar objecten (doelen) in de lucht, te land of ter zee.
Dit is de perfecte naam voor wat RADAR in Torhout wil doen op vlak van jongerencultuur:
De Torhoutse omgeving afzoeken en detecteren waar cultuuractiviteiten voor jongeren plaatsvinden, deze bundelen én promoten.

 

DOELSTELLINGEN RADAR

 1. Het bestaande aanbod qua jongerencultuur bundelen en promoten.
  Concreet betekent dit het filteren van alles wat in Torhout gebeurt voor jongeren: Van evenementen tot vormingen en workshops.
  Wie dit organiseert is van geen belang, zolang het evenement plaatsvindt op grondgebied Torhout, jongeren een groot deel van de doelgroep zijn en de invulling van de activiteit te beschrijven is als jongerencultuur.
   
 2. Culturele evenementen ondersteunen.
  Voorbeelden zijn muziekconcerten en kunsttentoonstellingen voor/door jongeren.
   
 3. Regionale talenten een podiumkans bieden
  We hechten veel belang aan het steunen van regionale talenten en willen deze de podiumkansen geven die ze verdienen. We hebben het over een podium in de ruime betekenis van het begrip. Hier gaat het niet enkel om muzikale talenten maar ook over jongeren die zich bezig houden met beeldende kunst, grafische ontwerp, fotografie,…
   
 4. Workshops en vormingen
  Jongeren die in hun vrije tijd bezig zijn met een culturele activiteit… Heerlijk!
  Maar wat met de jongeren die hier de knowhow (nog) niet voor hebben?
  Weten die jongeren waar ze terecht kunnen om een vorming of workshop te volgen? In onze eerste doelstelling bundelen we het bestaande aanbod.
  Indien we leemtes vinden in het bestaande aanbod kunnen er workshops georganiseerd worden, indien er naar desbetreffende workshop voldoende vraag is.

RADAR sticker

Zoeken

 

Links