29.1.2018

Buitenspeeldag in Maria Assumpta

Op woensdag 18 april 2018 kleurt de TV zwart, want dan het is Buitenspeeldag! Om het plezier en de noodzaak van het buitenspelen dik in de verf te zetten, organiseren de jeugd- en sportdienst een middag vol sport en spel. Buitenspeeldag gaat dit jaar door op de wijk Maria Assumpta. Geen toeval, want het speelplein naast de voormalige kerk wordt volledig vernieuwd. Op Buitenspeeldag zorgen we alvast voor een officiële opening.

 

 

Buitenspeeldag in Maria Assumta

De eerste woensdag na de paasvakantie kunnen leerkrachten maar beter geen huiswerk geven. Kinderen moeten die middag kunnen buiten spelen en ravotten op de Buitenspeeldag. Samen met de mediapartners Nickelodeon, Studio 100 TV, Ketnet en VTM Kzoom zetten we TV en internet even op zwart, zodat kinderen kunnen ontdekken hoe leuk het is om buiten te spelen.

"Omdat kinderen vooral in hun eigen wijk spelen, kiezen we ervoor om jaarlijks de Buitenspeeldag in een andere wijk te organiseren.", licht jeugdanimator Ruben Desmidt toe. "Zo willen we kinderen ook de speelkansen in hun eigen wijk laten ontdekken."

Samen de jeugdbeweging, de basisschool en lokale verenigingen zorgen de jeugd- en sportdienst voor een prachtig spelaanbod. Verenigingen die graag een activiteit aanbieden op de buitenspeelmarkt, kunnen contact opnemen met de sportdienst.

 

Vernieuwd speelplein

Om kinderen te stimuleren om in hun eigen wijk buiten te spelen, investeert het Lokaal Bestuur Torhout jaarlijks in het onderhoud en de vernieuwing van de wijkspeelpleinen. In 2018 wordt 24.281,68 euro geïnvesteerd in het speelplein van Maria Assumpta. Hiervoor werkt men samen met de firma Kompan.

Schepen van jeugd Joost Cuvelier is alvast enthousiast: 'Als 'Goe Gespeeld stad' investeert de stad volop in wijkspeelpleintjes. We willen hier echter ook de buurtbewoners actief in betrekken. Iedereen kreeg de kans om tijdens een inspraakmoment aan te geven welke speelmogelijkheden ze verkiezen. Speelplezier gegarandeerd dus!'.

Na de inspraakronde werd gekozen voor een inrichting met 3 combinatietoestellen gericht op klimmen en glijden, een graafmachine en een zandtafel en een vogelnestschommel.

 

Speelpleinplan - aanpak speelpleinen

Onder impuls van de jeugddienst en via een intens participatietraject worden tegen de zomer 2018 ook de wijkspeelpleinen aangepakt die het meest dringend vernieuwd moeten worden.

In de wijk Driekoningen krijgt het speelplein in de Kleistraat een volledig nieuw uitzicht.

Aangezien skaten steeds centraler gebeurt op het skatepark in het stadspark, worden de skatetoestellen op de wijken St-Henricus en Wijnendale omgebouwd tot multisportterreinen.

Tenslotte krijgt ook het speelplein aan Groenhove een totale make-over. De iconische boot heeft als speeltoestel z'n beste tijd gehad. Na het infomoment van afgelopen weekend kan de jeugddienst aan de slag om er opnieuw een ideale trekpleister van te maken voor gezinnen met spelende kinderen.

"Als Goe Gespeeld stad' willen we voldoende openbare ruimte voorzien voor kinderen om te kunnen buiten spelen. Deze vernieuwde speelpleinen vormen alvast een schat een speelmogelijkheden.", aldus wnd. Jeugdconsulent Marlies Van Maele.

Zoeken

 

Links